Jeste li čuli za Veganuary

Većina je čula za Movember, a jeste li čuli za Veganuary? Veganuary je globalna kampanja koja želi potaknuti ljude da razmisle o jednom mjesecu u godini bez namirnica životinjskog porijekla, dakle osim mesa također bez mlijeka, jaja itd. Benefit takvoga postupka je vidljiv u području očuvanja okoliša, klimatskih promjena, dobrobiti životinja te naravno, osobnog zdravlja. Izazov svake godine dobiva sve veći broj sudionika, trećina mjeseca je prošla, ali još nije kasno za uključiti se u ovogodišnji #Veganuary.

Prema anketi VoucherCodesa, očekuje se da će se izazovu priključiti oko tri milijuna Britanaca ove godine, što je priličan broj. Nakon što siječanj (January) prođe, mnogi odluče ostati na veganskom režimu prehrane, čak oko 62% kako je pokazala anketa. Koliko je tamo pokret uzeo maha i koliko ima utjecaja i ozbiljno je prihvaćen govori i to da su restorani počeli uvoditi posebne ponude tijekom siječnja. Tako je Pizza Hut uveo treću vegansku pizzu, McDonald's je uveo veganske opcije uključujući i prvi ikad veganski Happy meal, a nove proizvode su u siječnju uveli i Sainsbury's, Marks & Spencer i drugi. 

Kod nas još nije prepoznat Veganuary u punoj snazi, no nadamo se da bi se već 2020. to moglo promijeniti i da će naši restorani za godinu dana ponuditi nove veganske obroke. Do tada možete uživati u jelima iz uvijek veganskih Vegehop, Simple green by Jelena i drugih restorana na Jedi.hr.

    Naruči zdrav obrok ili namirnice u 3 klika mišem..


    Na Jedi.hr možeš birati između dostave ukusnih obroka obližnjih restorana ili naručiti zdrave namirnice.