Svjetski dan bez mesa uz svjetski obrok bez mesa

MeatOut je Svjetski dan bez mesa koji se obilježava 20. ožujka. Ideja koja traje od 1985. je potaknuti ljude da na prvi dan proljeća, 21. ožujka, postanu vegetarijanci i/ili vegani.

Svjetski dan bez mesa je pokrenut od organizacije Farm Animal Rights Movement (FARM), a u Hrvatskoj se svake godine obilježi na neki način,ponajprije zahvaljujući udruzi Prijatelji životinja. Tako smo jedne godine imali veganske pizze na Trgu bana Jelačića u Zagrebu pa veganski sajam itd. Ove godine je udruga poslala 10 mitova koji se javljaju kad je u pitanju bezmesna prehrana s ciljem da se ti mitovi razbiju, prigodno na MeatOut dan.

Neki od neutemeljenih mitova su npr. „Bez mesa, ne mogu se zasititi.“, „Bez mesa, ne mogu se baviti sportom ili vježbati u teretani.“, Bez mesa, ne mogu biti zdrav.“, „Bez mesa, trudnice i djeca ne dobivaju sve što im treba.“ Itd. Sve ovo, kažu iz udruge Prijatelji životinja, ne stoji i objašnjavaju: „Konzumacija mesa i drugih životinjskih proizvoda potpuno je nepotrebna i neopravdana. Aktivirajmo se i spasimo životinje, Zemlju i naše zdravlje. Mitovi out na Meatout“.

Ako smo vas zainteresirali da na prvi dan proljeća, ali i na drugi i treći, zapravo bilo kada isprobate bezmesnu prehranu, vegansku ili barem vegetarijansku dostavu, svoj obrok možete naručiti u ovim restoranima na Jedi.hr:

Vege fino za sve
Vegehop
Veganšpek
Simple green by Jelena
Barcode Mitra
Take Natural

    Naruči zdrav obrok ili namirnice u 3 klika mišem..


    Na Jedi.hr možeš birati između dostave ukusnih obroka obližnjih restorana ili naručiti zdrave namirnice.